maanantai 7. lokakuuta 2013

Tilastollista analyysia osa 1


Tämän vuoden maanantairastit on nyt juostu ja on aika pureutua tilastollisen analyysin keinon joukkueemme suoritusvarmuuteen. Ensimmäisessä osassa lähestymme tilastoja kriittisellä kulmalla tarkastelemalla kaikkia yli 20 minuuttia kestäneitä rastiväliaikoja. Muutama suunnistajamme ei, syystä tahi toisesta, saavuttanut yhtään yli 20 minuutin rastiväli, joten heiltä tarkasteluun on otettu eniten aikaa ottanut henkilökohtainen rastiväli.

Tilastoihin on otettu ne maanantairasti joissa vähintään kaksi joukkueemme jäsentä on ollut mukana B-radalla. Heinäkuun Preiviikin maanatairasteja ei otettu mukaan tilastoihin koska alekirjoittanut, Lappalainen ja Olin tekivät yhteissuorituksen.

Pitemmittä puheitta, olkaa hyvä…





Kuten tilastoista käy ilmi, on ajallisesti pisimmän korpivaelluksen suorittanut allekirjoittanut jo legendaksi muodostuneella Toukarin pitkällä 1-2 välillä. Lähes tunnin mittainen tuskien taival ei tuottanut kuitenkaan kuin ”vain” 32 minuuttia tappiota kärkeen, kun taas Topin oma klassikko Rottajärvi 5-6 toi tappiota kärkeen peräti 42 minuuttia. Tämä lienee melko paljon kun Heinikankaan kokonaisaika kyseisellä radalla oli vajaat 55 minuuttia.

Tämän vuoden kohellusten kruununjalokivi on kuitenkin tilastojenkin valossa allekirjoittaneen Rottajärvi 3-4-5. Kun 220m rastiväliin käytetään 40:09 on kaikki taatusti mennyt putkeen. Tämän kertoo jo kilometriaika 3:02:30! Seuraavalle yhtä pitkälle rastivälille onneksi paransin, eikä kilometriaikakaan ollut kuin vaivaiset 1:58:52. Tämä yli tunnin parannus kilometrivauhtiin peräkkäisillä rastiväleillä lienee jonkin sortin ennätys. Turhaan ainakin keskeytin, tällä vauhtikehityksellä lopussa oltaisiin menty jo todella lujaa.

Muutenkin yllä oleva tilasto on mieltäylentävää luettavaa. TOP 8 sijoituksia löytyy allekirjoittaneelta 4. Sieluani rauhoitellakseni uskon vakaasti syyn löytyvän seuraavasta tilastosta.

Tilastoidut maanantairastit / suunnistaja:

Lappalainen 8
Heinikangas 7
Lehtonen A 6
Olin 5
Levomaa 3
Piisi 1
Lehtonen M 1
Korpela 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti