maanantai 16. syyskuuta 2013

Ankkuri leireilemässä etelän lämmössä

Näin on suunnistusprojektin alku lähtenyt liikkeelle ja elokuun lopussa oli allekirjoittaneen aika tehdä yhteenveto kuluneesta kesästä. Mukaan on mahtunut amatööreille tuttuja kohelluksia tutuissa metsissä ja ne olen antanut kovasta kilpailuvietistä huolimatta itselleni anteeksi. Juoksuvauhti on paikoitellut ollut jopa hyvällä mallilla, joka on enemmänkin näkynyt isoina kieroina rastin lähimaastoista kuin lyhyinä rastiväliaikoina. Kaiken tämän lisäksi joukkueen kuudennen osuuden juoksija Jari "The Boss" Lappalaisen huikea kehitys on saanut allekirjoittaneen alkamaan pelkäämään asemaansa kunnioitetun ankkuripaikan viestinviejänä. Tein tästä kaikesta omat johtopäätökset ja päätin lähteä etelään harjoitusleirille.

Leiri oli erittäin antoisa ja monipuolinen. Yli kolmenkymmenen asteen lämpölukemat pitivät huolen siitä, että kovistakin vauhtikestävyysvedoista palauduttiin nopeasti ja loukkaantumisilta vältyttiin. Maastot mahdollistivat myös harjoittelua yli kolmen kilometrin korkeudessa. Tulivuoren huipulla tuli tehtyä niin kovia ylämäkitreenejä, kuin että pitkiä pk-lenkkejäkin. Tästä johtuen myös hemoglobiiniarvot pitäisi olla leirin jälkeen kohdillaan. Palauttavat juoksulenkit tein avojaloin hiekkarannalla, vaikka nämäkin juostiin itselle tyypilliseen tapaan siellä anaerobisen ja aerobisen sykealueen rajamailla.


Suunnistusta ei leirillä tietenkään unohdettu. Matkalla harjoittelin sekä kaupunkisuunnistusta, kuin tutumpaa metsäsuunnistustakin. Maastot jälkimmäiseen tarjosi leiripaikan vierellä sijaitseva sademetsä.

Tässä on vielä syksyn aikana muutama mahdollisuus testata leirin tuomaa hyötyä kotimaan suunnistusrasteilla. Tämän jälkeen on aika tehdä vuoden 2013 loppuyhteenveto tämän hetken tilanteesta. Mikäli minun kyntäminen tulosluetteloiden häntäpäissä edelleen jatkuu, niin joukkuejohdon on syytä miettiä viestijärjestystä uudestaan. Minut ankkuripaikalta siirtäminen "alemmille osuuksille" on joukkueen kokonaistulosta ajatellen enemmän kuin vaarassa...

-Heikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti