perjantai 16. toukokuuta 2014

Jukola lähestyy ja Kullaan Novikovin suoritustaso vakiintuu!

Osallistuin kahteen kivenkovaan rastikilpailuun avokalliomaastoissa Porin ja Ulvilan puolella tällä viikolla.
Ensimmäinen näistä sijoittui 12.5 maanantairasteihin  Pikku Rottajärvelle, josta aloitin suunnistusharrastukseni viime vuonna Hirven opastuksella. Tämä loi erittäin hyvän pohjan lähteä tavoittelemaan huippusuoritusta tutuissa maastoissa. Valitsen A-radan (6,1km) kuten kaikissa tämän vuoden tapahtumissa olen tehnyt. Tämä on laskelmoivaa suunnittelua suoritustason kohentamiseksi ennen päätapahtumaa. Lähdin matkaan kuten tavallisesti melko reippaasti ja nappasin ykkösrastin kivuttomasti siirtyen kohti kakkosrastia, joka odotti suon takana. Siirtymän aikana muistin, että sports tracker jäi laittamatta päälle ja räpläsin sen siinä matkalle online-tilaan. Siinähän kävi kuten arvata saattaa - tapahtui keskittymishäiriö ja selkeä pummi oikealle rastipisteestä. Virheen huomatessani paikansin itseni uudelleen kartalle ja sieltä numero kaksi tuli vastaan uuden suunnan kanssa. Sitten olikin koko kisan mieleenpainuvin rastiväli edessä, nimittäin nousu kallion päällä olevalle rastille. Vastaan jolkotteli ”Hirvi”, jonka pasmat sekosivat täysin minut nähdessään. Olisikohan syynä Hirven sekoilulle ollut allekirjoittaneen itsevarma ja uljaan oloinen askellus kohti päämäärää? Vaihdoimme kuulumiset ja Hirvi totesi myös, että hänen on parasta hakea allekirjoittaneen rastilta vauhtia.  Seuraavat rastit aina kasille asti menivät kivuttomasti, mutta siellä oli loppua usko alarinnerastin kanssa. Jäin kiertämään kallion päälle uskaltamatta hakeutua riittävän alas. Tämä hoitui luonnollisella tavalla, kun kaverit alkoivat pukkaamaan ohi kummaltakin puolelta alarinnettä kohti. Puhdas peesi ja rasti plakkariin. Tämän jälkeen viisi viimeistä rastia hoitui kohtuullisilla reitinvalinnoilla maaliin. Unohtamatta, että rastilla 12 tuli opastettua vanhempi herramies kartalle takaisin.
Uskallan sanoa, että Pikku Rottajärvi ei pettänyt tälläkään kerralla. Upea keli ja haastava maasto antoi enemmän kuin otti. Sijoitus puolessavälissä osallistuja joukkoa. Tulokset löydät täältä.
Jälkimmäinen viikon tapahtumista sijoittui maantieteellisesti vain muutaman kilometrin päähän Ulvilan puolelle ns. Puhjun alueelle 15.5 torstairastien tunnelmiin.  Hieno ilma, +11 astetta ja aurinko paistoi. Otin jälleen A-radan (5,9km) ja suunta aloituspaikalle. Lähtö tuli suoritettua ja selviydyin ykköselle helposti. Itseluottamus nousuun, vauhtia lisää ja ohoh väärä polku kakkoselle ja taas tähän kohtaan pummi. Takaisin kartalle pääsin kohtuullisen nopeasti ja rastin nappasin mäen päältä. Sen verran tämä jäi kalvamaan, että kolmosrastin ympärillä tuli taas pyörittyä pari ylimääräistä minuuttia. Lieneekö syynä ollut se kuuluisa itseluottamuksen romahdus edellisen virheen seurauksena?  Rauhallisesti otin suuntaa neloselle päästäen ohi pari varmempaa suunnistajaa. Selvisin sinne hyvin ja siitä aina rastille 14 asti meni mukavasti. Tämän jälkeen oli yksi rasti jäljellä ja kotimatka alkoi häämöttää.  Klassinen tunne siitä, että suunnistus on ohi ja otan tuon viimeisen tuosta noin vain, kostautui. Mikä lie aivopieru tullut, kun otin suunnan 90 astetta halutusta poiketen. Kun tämä selvisi minulle, valitsin kiertotien ja hävisin viimeisellä rastivälillä pari kolme minuuttia paremman suunnan valinneisiin.
Sijoitukset ja ajat ovat alkaneet vakiintumaan näillä kulmilla sinne puolenvälin paikkeille osallistujamäärän suhteen. Tulokset torstairasteilta täällä.
 
 
Suunnistusterveisin
Kullaan Novikov

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti